علی اندی
محسن امیری
امین ذهبی
بسماللهالرحمنالرحيم
«اَللّهُمَّ اَخْرِجْني مِنْ ظُلُماتِ الْوَهْم، وَ اَكْرِمْني بِنُورِ الْفَهْم، اَللَّهُمَّ اَفْتِحْ عَلَيْنا اَبْوابَ رَحْمَتِك وَ انْشُرْ عَلَيْنَا خَزائِنَ عُلُومِك، بِرَحْمَتِك يا اَرْحَم الراحمين»
پروردگارا! مرا از تاريكيهاي وَهْم (باطل را به جاي حق پنداشتن) خارج گردان، و به نور فهم و بصيرت بزرگم بدار. پروردگارا! درهاي رحمت خودت را برمن بگشاي، و درهاي خزينههاي علومِ خودت را برمن باز فرما، به رحمت خودت اي بالاترين رحمتكنندگان.
در واقع ما در دعاي قبل از مطالعه، جهت علم خود را روشن ميكنيم، كه علمي ميخواهيم تا الهي باشد و موجب بصيرت ما گردد.
اول بايد انسان متوجه معني خودش روي اين زمين بشود تا كارهايش واقعاً بينتيجه نگردد و از انجام كارهاي با معني براي خود غافل نباشد و در اين راستا وقتي انسان متوجه شد كه تماماً و بالذّات مخلوق است و هر مخلوقي تمام وجودش از خالقش است و اين واقعيت را به عمق قلب خود رساند، و نيز وقتي متوجه شد در تمام واقعيتش بنده خدا است، و اصل انسان بندگي است، و هرچه از بندگي خودش فاصله بگيرد، از اصل خود فاصله گرفته، معني دين و دينداري براي او معلوم ميشود، و متوجه ميشود دين يك هديه الهي است به بندگان، تا بندگان از اصل خود غافل نشوند و در متن دين راه ارتباط با خدا از طريق دعا، اوج برگشتن به اصل خود است و در متن دينِ خداوند است كه به همه ابعاد انسان توجه شده و «انسان به وسيله راز و نياز با خداوند خويش، خواستار پيوند روح و جان و فطرت با مبدء و منشاءِ جدا گشته از آن است» و خداوند از طريق دين و در متن دين از طريق دعا تربيت واقعي انسان را محقق ميسازد، تا انسانِ سرگشته و سرگردان در بيابان زندگي چون قطره آبي تبخير نگردد و از اصل خود جدا بماند.
همچنانكه جوجه ميل به دانه خوردن دارد و در ضمن اين دانه خوردن به مرغ شدن ميرسد، انسان فطرتاً ميل به پرستيدنِ كمال مطلق دارد و ضمن عملِ پرستيدن، به مقصد اصلي خود كه معرفت بيشتر به خداوند، واتصال به عالم الهي است، ميرسد.
فطرت توحيدي داشتن انسانها، يعني روح انسان با خدا آشنا است، و خدا مطلوب جان همة انسانها است، و ميل به حق، عميق ترين و پايدارترين بُعد انسان است، چون ريشه در فطرت او دارد و نه در غر
:: بازدید از این مطلب : 380
|
امتیاز مطلب : 128
|
تعداد امتیازدهندگان : 32
|
مجموع امتیاز : 32